Hz. Hüseyin r.a.

Hz. Hüseyin r.a.
A+
A-

Hazret-i Hüseyin (Radıyallahu Anh)

Uşşâkî Meşayıhından Sıddîk Nâci Eren Efendi Hz Hüseyin efendimiz hakkında yazdıklarından bir bölüm :

Hz. Ali Murtazâ oğlu Hz. Hüseyin oniki imamdan üçüncü imamdır. Künyesi Ebû Abdullah’dır. Lâkabı Zeki, Şehît, Mazlum ve Seyyid’dir. Hicretin dördüncü yılı Şaban ayının beşinci Salı günü Medine’de doğmuştur. Hz. Hüseyin’in yüzünün güzelliği karanlık gecede etrafını aydınlatırdı.

Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz: “Hüseyin benden ve ben Hüseyin’denim, Allahu Teâlâ, Hüseyin’i seveni sever,” buyurdular.

Hz. Hüseyin doğunca

– Resulullah’a Hazret-i Vâcibü’l-Vücûd’un emriyle Cebrâil Emîn inip selâm verdi. Ve dedi ki:

– Yâ Resûlullah! Bu çocuğa Hz. Hârûn peygamber’in oğlunun adına uygun olarak (Şibbir) adını veresin. Şibbir, Hüseyin mânâsına gelir. Bu emir üzerine, mübârek adını Hüseyin koydular.

Hazret’in güneşi günden güne velâyet göklerinde yükselip mânâda bütün faziletleri nefsinde Ve fitratı hilâli risâlet güneşinden feyizli nûrunu almakla  ve manada bütün faziletleri nefsinde toplamış oldu. Ve her fazilette üstünlük iktidarına ve her mânâda kemâl mertebesine erişti.

Gerçekten de bundan daha büyük hangi fazilet olur ki, bütün meşhur imamlar ve seyyidlerin büyükleri O’nun soyundan olup seyyidlik silsilesi kıyâmete kadar O’nun silsilesinden devam edecektir. Hakkıyla yeni yetişmiş bir dal ki Zehra’nın tiynetinden baş çekip Murtazâ’nın şefkat ırmağı ve Hz. Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) iltifatının rüzgârıyla beslenmiş ola!

Bir cevher ki, Fâtıma’nın karnı sedefinde Murtazâ’nın kemâle ermiş nisanından zuhûr edip, Resûl-ü Ekrem Hazretlerinin sülâlesi deryasından hasıl olmuştur. Hakikat pazarında ne kıymet bulacağı düşünülsün.

61.hicret yılının Muharremi’ne ait 10. gününde Hazret-i İmam Hüseyin (r.a.) 55 yaşında iken Kerbela’da hunharca şehid edilmiştir.

Uşşâkî Sıddîk Nâci Eren EfendiHz. Hüseyin ra efendimiz hakkında yazdıklarının bir kısmını aktarmaya çalıştık .

Not : Hüseyin ismi iyilik,  güzellik mansına gelir.

Kaynaklar :

1- Nuru Muhammedi Sıddık Naci Eren efendi s.380-385

2- Mübarek Aylar ve Geceler Sıddık Naci Eren efendi s.351

Foto : Şehid Ya Hüseyin (r.a.)  hattı

Kitap temini : Şelale Yayıncılık  / 0 216 420 9581